• check-mark Voor 16:00 uur besteld                             is dezelfde werkdag verstuurd
  • check-mark Gratis verzending binnen Nederland                vanaf € 75,00 excl. BTW
  • check-mark Gratis verzending naar België                       vanaf € 100,00 excl. BTW
  • check-mark Openingstijden groothandel:                     ma t/m vrij van 09:00 tot 16:30

Maandhoroscoop Steenbok - Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Maart 2019

Steenbok

Algemeen

April staat voor de Steenbok klaar om een maand van groei en persoonlijke transformatie te zijn. Ja, het kan een periode zijn waarin je je kwetsbaar voelt, waarin kritiek harder lijkt aan te komen en waarin zelfs goedbedoelde adviezen als aanvallen kunnen worden ervaren. Maar weet je, dat is oké. Het betekent niet dat je zwak bent, integendeel, het toont je menselijkheid en de diepte van je emoties. Juist in deze momenten van kwetsbaarheid liggen verborgen krachten verscholen. Het zijn kansen voor groei, voor introspectie, en voor het versterken van je veerkracht. Het vraagt moed om jezelf open te stellen voor kritiek, maar besef dat elke opmerking, zelfs als deze hard lijkt, een kans biedt om te leren, te verbeteren en sterker te worden. Wees niet bang om je mening te geven, om je stem te laten horen, zelfs als deze in contrast staat met die van anderen. Jouw perspectief is waardevol en uniek. Het is de diversiteit van meningen die leidt tot groei en innovatie. Durf jezelf uit te dagen, durf te groeien. En vergeet niet om te genieten van het leven. April nodigt je uit om te spelen, te sporten, te lachen. Deze momenten van plezier zijn niet alleen belangrijk voor je mentale welzijn, maar hebben ook een positieve invloed op je fysieke gezondheid. Dus omarm de vreugde, zoek naar het licht in de duisternis, en laat jezelf stralen. Het pad van groei is niet altijd gemakkelijk, maar het is de reis waard. Wees niet ontmoedigd door tegenslagen, maar zie ze als kansen om sterker te worden. Geloof in jezelf, vertrouw op je capaciteiten, en weet dat je in staat bent om elke uitdaging te overwinnen. Dus ga vooruit, Steenbok, met moed en vastberadenheid. Deze maand biedt je de mogelijkheid om te bloeien, om te groeien en om de beste versie van jezelf te worden. Grijp deze kans met beide handen aan en laat de wereld zien wat je in huis hebt. Dat gaat je ook zeker wel lukken.

Liefde en relaties

Het is belangrijk jezelf onder de loep te nemen, doordat er storende energieën zijn. Hierdoor kun je erg veel aan het verleden terugdenken en je zorgen maken. Je voelt je erg onrustig en kunt dit dan ook het best met familie bespreken. Je zult merken dat je je er uiteindelijk een stuk beter bij voelt. Soms kun je bepaalde zaken uit je jeugd ervaren, waarbij stress en neurose zeker mogelijk is. Er over praten is dan het enige wat je kunt doen en dan het liefst met mensen die je100% vertrouwt. In een relatie kun je in april een sterke drang ervaren om kinderen op de voorgrond te plaatsen. Het lijkt alsof je dit reflecteert op je eigen jeugd. Ben je gebonden en heb je kinderen dan zal je samen met je partner het liefst meer voor ze willen doen. Je wilt ze onderwijzen en ondersteunen en hebt het gevoel dat je ze opnieuw wilt leren kennen. Je wilt het liefst dat kinderen het beter hebben dan jij het had. Overdrijf dit niet, omdat je soms te emotioneel bent en een onnodig wanscenario bedenkt. Het zal belangrijk zijn dat jij en je partner op één lijn zitten. Is dit niet zo dan kunnen jullie onnodige conflicten krijgen. Tracht samen een weg te vinden door je partner te ondersteunen en negativiteit te vermijden. Door een storende planetaire energie is het overigens, voor mensen met een kinderwens, geen vruchtbare maand en kan het zelfs gebeuren dat je geen passionele en erotische gevoelens ervaart. Maak je niet bezorgd, omdat deze vanzelf weer terugkomen. Ben je single en heb je kinderen dan doe je er verstandig aan vrienden en familie om ondersteuning te vragen. Je kunt dan gestrest raken, doordat je jezelf schuldgevoelens aanpraat. Natuurlijk zou het beter zijn geweest als jij en je ex samen waren, maar het is niet anders. Daar kun je niets aan veranderen. Het zal in het algemeen voor alle Steenbokken belangrijk zijn hun eigen identiteit te vinden. Het is belangrijk om in jezelf te geloven en zelfliefde te hebben. Ben je te streng voor jezelf, dan zal je daar heus niet beter van worden. Het zal dus een maand zijn, waarbij je je eigenwaarde dient te vergroten. Je kunt je beter focussen op plezierige activiteiten, zodat je aandacht op positiviteit kunt richten. Het zal je gemoed versterken en ervoor zorgen dat je steeds lekkerder in je vel zit. Er is een speciale waarschuwingen voor contacten met oudere familieleden, waarbij er verstoring van harmonie plaatsvindt in de eerste en laatste week. Tracht hier tolerant mee om te gaan.

Werk en financiën

In april zal een goede relaties met collega’s belangrijk zijn. Dit zal op je werk voor betere prestaties zorgen, doordat er meer tact en samenwerking is en jullie meer bereiken. Het zal ook een belangrijke maand worden om te onderhandelen. Je bent zeer creatief en kan met interessante plannen en ideeën komen. Je merkt dat een goede sfeer op je werk er gelijk voor zorgt dat mensen veel beter met jouw gedachten omgaan en voor je voorstellen openstaan. Het zal dan ook een prima maand worden om met lastige situaties om te gaan, maar ook om lastige klanten aan te pakken. Werk je veel met klanten dan zullen leidinggevenden en collega’s je geregeld vragen om je vaardigheden te gebruiken. Je bent zeker iemand die eerlijk is, maar weet hoe je met bepaalde mensen om moet gaan. April kenmerkt zich door je analytische vaardigheden, waardoor je in staat bent bij de meeste problemen, conflicten of andere zaken de juiste dingen te doen om tot oplossingen te komen. Je bent deze maand zeer goed met cijfers, reclame en onderzoek, waarbij je gebruik kunt maken van je sterke intuïtie om de juiste dingen te doen om mensen te boeien en aan te trekken. Steenbokken die leiding geven, kunnen vooruitgang boeken doordat ze op een goede manier kunnen communiceren. Over het algemeen zal de planetaire energie niet gunstig zijn voor het uitvoeren van fysieke opdrachten. Je bent analytisch en intellectueel een stuk krachtiger, waardoor je vooral het eerste deel van de maand plannen uitwerkt en doelen kunt stellen die je in de toekomst uit kunt werken. Natuurlijk kom je er niet altijd onderuit, maar doe dan in het eerste deel van de maand routinematige karweitjes en taken waar je gewend aan bent. Stel nieuwe taken zoveel mogelijk uit tot het tweede deel van de maand. Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan of een eigen bedrijf op willen starten, zullen deze maand veel kans maken door sociale contacten. Met name de invloed van familie is groot. Financieel is de prognose gunstig voor met name de tweede helft van de maand. Mensen die in de marketing of verkoop werken zullen flink wat winst maken. Het is een prima periode voor het oplossen van financiële en juridische problemen. Met name in de periode van de 19de heb je de meeste kansen. Doe belangrijke investeringen of zaken dus in deze periode.

Fysieke en mentale gezondheid

Steenbokken hebben over het algemeen een gracieuze uitstraling, met een prachtige glimlach die de wereld kan verlichten. Hoewel deze glimlach soms kan vervagen onder stress of ongelukkigheid, ben je in staat om jezelf te herpakken en je innerlijke kracht te laten zien. Hoewel je misschien wat gevoeligheid ervaart in je knieën en benen, is het belangrijk te onthouden dat zelfzorg de sleutel is tot een gezond lichaam. Deze maand vraagt om extra aandacht voor je gewrichten en knieschijven, vooral tijdens zware activiteiten of sport. Maar met bewustzijn en zorgvuldigheid kun je blessures voorkomen en je lichaam sterker maken dan ooit tevoren. Oudere Steenbokken kunnen wat meer aandacht nodig hebben voor hun gezondheid, maar dit biedt juist de kans om bewuste keuzes te maken die je welzijn bevorderen. Emotioneel sta je deze maand redelijk sterk, en hoewel stress soms de kop op kan steken, ben je veerkrachtig genoeg om ermee om te gaan. Onthoud dat ontspanning en rust essentieel zijn om je kracht te behouden, dus neem regelmatig de tijd voor jezelf. Deze maand biedt een uitstekende gelegenheid om af te rekenen met verslavingen en slechte gewoonten. Je voelt een sterke innerlijke drang om te stoppen en deze energie kan je ondersteunen bij je beslissingen. Grijp deze kans met beide handen en gebruik je kracht om positieve veranderingen in je leven aan te brengen. Je bent sterker dan je denkt, Steenbok, en deze maand is jouw tijd om te schitteren.

Algemeen overzicht voor alle tekens

De 1ste gaat Mercurius retrograde bewegen, waardoor er een grotere kans is dat we emotioneel uit balans raken. Mensen zijn vatbaar voor irritatie en ongebruikelijke impulsiviteit. Tot de 7de borrelt frustratie onder de oppervlakte. Hierdoor is een gezonde uitlaatklep nodig om te voorkomen dat we uitbarsten. Er wordt aangeraden gezond te eten en geregeld naar buiten te gaan om frisse lucht te happen. Ook sport is belangrijk of minimaal het regelmatig doen van een wandeling of fietstochtje. Halverwege de 1ste week zullen intimiteit en passie versterkt worden en zorgen dat we erg veel behoefte aan erotiek en actie hebben. Let op dat er mensen zijn, die deze actie negatief op kunnen nemen en hun frustraties op anderen kunnen botvieren. Merk je dit aan jezelf, dan wordt aangeraden te bekijken wat je kunt doen om dit te verminderen. Identificeer stressoren voor frustratie, breng orde aan en gebruik je fantasie om het een en ander vorm te geven. Ook is het belangrijk ondersteuning te vragen als dit nodig is. De reden van de negatieve energie is de ongrijpbare beweging van retrograde Mercurius. Dit zal tot de 25ste in de vurige Ram plaatsvinden. Dit fenomeen kan energie instabiel maken en ongeduld, impulsiviteit en moedwillige acties brengen. We krijgen echter steun van Venus, die sierlijk in dezelfde Ram beweegt. Deze zorgt van de 5de t/m de 8ste voor harmonieuze vibraties. De 8ste zorgt een Zonsverduistering in de Ram voor een kosmische alliantie tussen retrograde bewegingen en verduistering, die tweede kansen en verlangens in ons los maken. Deze Zonsverduistering draagt een immense kracht die niet alleen de wereld om ons heen beïnvloedt, maar die gedurende een langere periode diep doordringt in onze innerlijke wereld. Het is een tijd van transformatie met mogelijkheden om slechte gewoontes af te leren. Op persoonlijk vlak vervagen ongezonde patronen of relaties vervagen en kan er een nieuw begin zijn. Leugens worden nu afgewend en waarheden komen aan het licht. Voor veel mensen is het een periode van bevrijding, waarin datgene dat niet meer nodig is, achtergelaten wordt en de ziel gereinigd wordt. Met de Zonsverduistering komen diepgewortelde geheimen aan het licht en kunnen we ons ook krachtig opladen.

Ook in de week van de 8ste tot 14de brengt de Zonsverduistering gunstige krachten, waardoor we ondernemingen kunnen starten. De retrograde Mercurius verbindt zich met de conjunctie van Mars en Saturnus. Deze brengt discipline en een focus om verstandig na te denken over aspiraties en toekomstige acties. De 15de tot 21ste kunnen emoties verstoord worden en zijn er haperingen in middelen of financiën. Wees echter niet bang, omdat er snel weer energie en vastberadenheid zijn om positieve veranderingen teweeg te brengen. In het weekend van de 19de tot de 21ste zal de Jupiter-Uranus conjunctie namelijk één van de belangrijkste aspecten van 2024 aankondigen. Deze stuwt ons naar een expansieve verandering, die ons op financieel gebied heil kunnen brengen. Vermijd machtsstrijd die ontstaat als mensen hun gelijk willen behalen en geduld verliezen. Dit kan tot frustratie of geweld leiden. Er wordt geadviseerd rust en ontspanning op te zoeken om stabiliteit te bewerkstelligen. De Zon zal rond de 19de naar de Stier reizen en dit zorgt voor een subtiele energieverschuiving. De Volle Schorpioenmaan van de 24ste brengt diep gewortelde zaken naar boven en zorgen voor emotionele extremiteiten en zware aangelegenheden. Toch zal deze energie ervoor zorgen dat we problemen bloot kunnen leggen, omdat Mercurius uitnodigt cruciale kwesties aan te pakken. Deze kunnen intens zijn en confrontatie hiermee kan cruciaal voor ontwikkeling en groei zijn. Met name de 22ste tot de 28ste kan de Maan emoties intensiveren. Dit spoort aan kwesties aan te pakken in plaats van ze te ontwijken en kan zorgen dat we met positieve gevolgen te maken krijgen. Als Mercurius de 29ste uit de retrograde stand komt, krijgen we een groter gevoel van controle en richting en kunnen we mogelijkheden krijgen. De 29ste is er gunstige energie voor fantasie en creativiteit. Dit zijn ideale omstandigheden voor spiritualiteit, kunst, muziek en andere vormen van creativiteit. Empathie is sterk aanwezig, maar aan de andere kant is er een waarschuwing voor een machtsstrijd en moeten we alert zijn op negatieve en zelfs donkere krachten. Er is echter ook positieve energie van Venus die de 29ste stabiliserende energie in de Stier brengt. Mars zal de 30ste in de Ram binnenkomen en dit geeft vitaliteit en enthousiasme met ruimte voor mooie initiatieven.