• check-mark Voor 16:00 uur besteld                             is dezelfde werkdag verstuurd
  • check-mark Gratis verzending binnen Nederland                vanaf € 75,00 excl. BTW
  • check-mark Gratis verzending naar België                       vanaf € 100,00 excl. BTW
  • check-mark Openingstijden groothandel:                     ma t/m vrij van 09:00 tot 16:30

Jaarhoroscoop Steenbok - Geboortedatum 22 december t/m 19 januari | Jaarhoroscoop 2019 Steenbok

Steenbok

Algemeen

Steenbok krijgen te maken met een jaar, die op zijn kop staat. Vooral op persoonlijk vlak, maar dat trekt dan meteen een hele rits veranderingen in je levensstijl, familiebanden, en werk mee. En dan heb je nog die vriendenlijst. Deze maakt grote kans op de schop te gaan. Je kunt namelijk levenskwesties hebben, die voor heel wat veranderingen zorgen, waardoor je bepaalde mensen mogelijk los moet laten, Voor velen van jullie wordt het een jaar waarin je een vriend moet bijstaan die het zwaar heeft met ziekte of letsel. En dan maak je je druk om de gezondheid van een dierbare, eentje waar je niet eens familie van bent. Qua werk hoef je niet echt te hopen op een grote salarisverhoging. Er wordt aangeraden om niet teveel te drammen op het krijgen van een salarisverhoging. Ook is het voor een eigenbaas af te raden om een hogere prijs voor diensten te vragen. Elke actie moet goed doordacht zijn. Het is wel een prima jaar om leningen of hypotheken af te ronden. Je krijgt ook scherp zicht op de dromen en plannen die je in het leven hebt en soms moet je dus even iets loslaten. Een kans kan voor je neus staan, maar wees niet te hebberig of ongeduldig. In dat geval kan je wel iets bereiken binnen jou financiële belangen en ambities. Of je aan de winnende of verliezende kant staat, hangt af van je eigen keuzes en het geduld. In dat opzicht kan 2024 je verrassen met een nieuwe financiële deal. Dit jaar vraagt van jou dingen te doen waar je zelf plezier in hebt en blij van wordt, vooral als je in de dienstensector zit. Veranderingen op je werkplek kunnen in eerste instantie wat ongemak geven, maar uiteindelijk komt het wel goed, en dan ben je tevreden met wat je doet en bereikt. Voor degenen die in de educatieve hoek zitten, komt er een langzame, goede ontwikkeling aan. Misschien beland je ergens anders dan je wilt, maar achteraf zal je er blij mee zijn. Qua romantiek is het voor singles een fijne periode voor een nieuwe vlam of iemand die zin heeft in een flirt. Over het algemeen zal 2024 kunnen leiden tot een serieuze relatie. Er kunnen wel grote keuzes zijn, dus ga niet op twee paarden wedden. Uiteindelijk leidt dit alleen maar tot verdriet en problemen. Er is dus een gunstige energie voor romantiek als het gaat om een vaste huidige relatie.

Wees voorzichtig met meetings met mensen uit een andere stad of land, zowel privé als op werkgebied. Onverwachte issues rond een mannelijk familielid in een andere stad die mogelijk een ongelukje krijgt. Dus, check je nieuwe kennissen uit verschillende delen van de wereld goed, want er zijn nogal wat valse gezichten en slechte bedoelingen in de lucht dit jaar. Een vaste relatie kan dan zomaar onder druk komen te staan. Het is ook een prima jaar voor een geboorte of een situatie waarin je op een andere wijze je gezin uit gaat breiden. Het is ook een prima jaar voor het ontwikkelen van je talenten en vaardigheden. Voor de man wordt het een jaar met problemen in de carrière. Voordeel is wel dat je hiervan zult leren en dat je in staat zal zijn om steeds sterker in het leven te staan. Wat betreft de gezondheid zal deze wat fragieler zijn. Let tevens op dat er een grotere kans is op een breuk in je relatie. Wees dus bescheiden en geef meer ruimte aan je partner, zodat die eigen beslissingen kan nemen. Oudere mannen dienen rekening te houden met een ziekte in hun omgeving, die tot verdriet kan leiden. Vrouwen kunnen in een bestaande relatie te maken krijgen met serieuze tests in hun huwelijk. Er kunnen geschillen zijn over datgene wat je in de toekomst wilt gaan doen en waarbij jij en je partner flink verschillen. Wees bescheiden en durf te besluiten om iets te doen wat jouw partner blij maakt. Singles kunnen dit jaar een grotere kans maken op een buitenlandse partners of familieverhuizing naar het buitenland. Het is sowieso een prima jaar om te veranderen als het om gezinsperikelen gaat. Er is een stabiele energie, waardoor veranderingen steeds begeleid worden door een portie balans. Oudere mannen moeten niet te gefocust zijn op hun eigen wensen en anderen niet dwingen hen te volgen. Dat maakt niet alleen sommige relaties kapot, maar kan ze ook kapot maken. In het jaar zul je veel persoonlijke feestdagen bijwonen, maar dit jaar zul je elke kleine gelegenheid aangrijpen om dierbaren of vrienden om je heen te verzamelen. Een droom die uitkomt zal een nieuwe richting geven aan de ontwikkeling van jongere mannen. Jongere vrouwen zullen een korte maar romantische en onvergetelijke avontuur of ervaring hebben. Let op dat een huidige relatie hier niet door onder druk komt te staan. Voor jongere vrouwen zal het verlies van een dierbare leiden tot een verandering in levensstijl of andere prioriteiten.

Romantiek en sociale contacten

Een volle maan vindt 25 januari plaats in je intimiteitszone, wat gunstig is voor werken aan blokkades voor sterke emotionele en fysieke banden. Je kunt gepassioneerder zijn en je verbindingen serieuzer nemen. Uranus reist het hele jaar in je liefdeszone en dit zorgt voor veel verandering in je liefdesleven in wat je zoekt en nodig hebt in de liefde. Jupiter zal ook tot 25 mei op een zeer positieve wijze in jouw liefdesleven staan. Daardoor sta je open voor meer liefde in je leven, hernieuwde connectie met je een ex-partner en voor singles ook meer kans om romantiek en een vaste relatie. Als je single bent, kun je genieten van de aandacht van veel potentiële bewonderaars en op zoek gaan naar opwindende liefde. Zit je al in een relatie, maak het dan wat speelser. Vooral met een nieuwe maan in je levenszone op 8 mei, kunnen kansen voor een nieuwe liefde zich aandienen. Jij kunt het initiatief nemen voor de liefde en zal dan ook veel actiever zijn dan vorig jaar. Mars komt in je liefdeszone van 9 juni tot 20 juli en dat is dus als Jupiter er vandaan gaat. Er komt dan veel meer drive in de romantiek, waarbij jij veel energie hebt om er veel aandacht aan te besteden. Je kunt een huidig romantisch contact erg goed houden en zal heel erg genieten van de harmonie die jullie samen delen. Een nieuwe maan verschijnt 6 juli in je sector van relaties en toewijding en dit kan helpen nieuwe verbintenissen aan te gaan en nieuwe sociale contacten aan te gaan, waarbij de kans voor singles groter is om een nieuwe relatie te krijgen. Je kunt kansen nastreven om samen iets te doen met een partner en meer ondersteunend zijn voor de mensen in je leven. Mercurius gaat in deze sector van 14 tot 28 augustus retrograde en dit kan bestaande problemen met intimiteit of oude blokkades versterken. Je moet de tijd nemen om eraan te werken, anders kun je extra chagrijnig, prikkelbaar en snel geïrriteerd zijn. Een nieuwe maan verschijnt in deze sector op 4 augustus en dit kan helpen vlammen van een bestaande relatie opnieuw aan te wakkeren, herenigd te worden met een ex-partner of de banden met anderen te versterken. Mars is in deze sector van 4 september tot 3 november, en je kunt energie en drive hebben voor relaties. Je kunt tal van nieuwe verbintenissen aangaan en naar een hoger niveau gaan met degenen waarmee je een solide verbinding hebt.

Een volle maan verschijnt in je liefdeszone op 14 november, en je kunt de liefde serieuzer nemen, dichter bij degenen komen waarmee je een vaste relatie hebt en je spiritueel verbonden voelt, maar je ook zeker terugtrekken van degenen, waar je een veel minder contact mee hebt. Mars bevindt zich in je intimiteitszone vanaf 3 november en gaat retrograde op 6 december tot het einde van het jaar in deze sector. Je kunt gepassioneerder en intenser zijn in je verbindingen en wilt dat ze zo sterk en veilig mogelijk zijn. Eventuele onderliggende problemen kunnen aan de oppervlakte komen, en je kunt eraan werken en verbeteren, maar dat kan betekenen dat je iets onder ogen moet zien waarvoor je lang bent weggelopen. Als je bereid bent, kun je er nu doorheen werken, omdat je anders de neiging hebt om voor problemen weg te lopen. In 2024 staat jouw liefdesleven op het punt om te transformeren, net als een mooi romantisch verhaal. Jouw praktisch inzicht en toewijding zijn prima talenten en die zullen helder schijnen in jouw romantische leven. Of je gebonden bent of single, het universum heeft iets bijzonders voor je in petto. Verwacht diepe emotionele connecties, verstevigde banden en momenten van diepe intimiteit. Jouw sterke gevoel van verantwoordelijkheid en ambitie laat soms weinig ruimte voor spontaniteit in je liefdesleven. Het balanceren van je professionele ambities met dat wat de romantiek van jou vraagt, moeten veel aandacht krijgen. Er kunnen momenten zijn waarop je je verscheurd voelt tussen carrière en relatie en er zijn dan misverstanden of conflicten mogelijk. Het is essentieel om een harmonieus evenwicht te vinden, waarin jouw behoeften en die van je partner aandacht krijgen. Het zal erg belangrijk zijn om te communiceren. Jouw nuchtere instelling en directheid kunnen helpen bij het navigeren door eventuele romantische misverstanden of meningsverschillen. Moedig open en eerlijke gesprekken aan met je partner en wees ontvankelijk voor hun gevoelens en verlangens. Jouw toewijding aan je doelen kan je druk maken, maar vergeet niet het belang van het koesteren van je relatie. Plan romantische dates, verrassende gebaren of koester simpelweg de momenten waarop jullie samen zijn en behoud de humor. Deze ervaringen zullen jullie band versterken en de romantiek levendig houden.

Familie en sociale contacten

Uranus verblijft dit jaar positief voor jouw thuissituatie en je familie leven, waardoor er veranderingen kunnen zijn als het gaat om contacten die je met familie hebt. De keuzes die je hierin maakt zijn over het algemeen goed en zullen weinig problemen geven. Je zult merken dat er veel positiviteit kan hangen en dat jij en je gezin of familie een goede band hebben. Je zult bij sommige mensen wel merken dat je flexibel moet blijven, omdat deze wat moeilijker zijn. Tracht in dit geval empathisch te blijven, maar blijf stevig in je schoenen staan als jij ergens van overtuigd bent. Je hoeft niet alles te accepteren en mag voor jezelf opkomen. Mars zal in februari positief zijn voor je gezinsleven en je sociale contacten en dit biedt zeer goede mogelijkheden om tijd en energie aan huis of gezin te besteden. Dit kan gaan om emotionele banden, die je kunt versterken. Het kan echter ook gaan om wijzigingen in je huis, je woonsituatie of andere zaken die je leven verbeteren. Het is ook een prima periode voor meer contacten met familie, zoals een familiefeest, een trouwerij of andere leuke activiteiten. Venus zal in maart veel invloed hebben als het om je sociale leven gaat. Hierdoor kunnen er problemen zijn en kun je moeite met bepaalde familieleden hebben. Je zult alert moeten zijn op problemen met je huis en vooral als het om een liefdesrelatie en mensen uit je gezin gaat. In het 2de deel van dit jaar kan de retrograde Mercurius in deze sector voor wat problemen zorgen. Je hebt hierdoor moeite om met familie te communiceren en zal merken dat bepaalde problemen terugkomen en dat je deze nu wel op moet lossen. Gelukkig zal vanaf september weer veel beter gaan, waarbij Uranus je erg veel kracht en ondersteuning geven.

Carrière en financiën

Pluto bewoog al in het vorige jaar in jouw financiële sector en zal dit nu voortzetten. Pluto bevindt zich in je financiële sector van 20 januari tot 1 september, en keert terug op 19 november om daar 20 jaar te verblijven. Pluto, in deze sector, houdt ervan dingen af te breken en je opnieuw te laten beginnen als jij je onzeker voelt, instabiel bent, geen gevoel van eigenwaarde hebt en niet weet wat je waardeert. Dit kan betekenen dat geld en middelen van je worden afgenomen om je te dwingen te leren. Hopelijk heb je de tijd die Pluto in je teken is geweest al besteed aan het werken aan die dingen en jezelf op te bouwen. Als je namelijk zelfverzekerd, veilig, stabiel bent, respect op positieve wijze kunt verdienen en gevoel van eigenwaarde hebt, kan dit een versterkende tijd zijn die je nog meer controle geeft. Je kunt een aanzienlijke hoeveelheid rijkdom creëren. Een nieuwe maan verschijnt 10 februari in je financiële sector en Mars van 13 februari tot 22 maart. Je kunt hiervan profiteren en er zijn zeker grote kansen, die je na kunt streven omdat je nu veel ambitie kunt hebben. De dingen die je nu opstart, kunnen waarschijnlijk de komende jaren door gaan werken, waarop je verder voort kunt bouwen. Een maansverduistering vindt op 25 maart plaats in je sector van carrière- en levensweg. Dit kan een tijd zijn van het bereiken van grote hoogten, het behalen van iets belangrijks en het verkrijgen van erkenning. Je kunt deze periode de juiste dingen doen om de juiste redenen. Als dat niet het geval is, kan dit een tijd zijn van tegenslagen en vertragingen en je moet plannen, doelen en benadering dienovereenkomstig opnieuw evalueren. Je kunt werken aan financiële plannen en proberen je middelen goed te gebruiken. Wees dus alert hoe je bezig bent en wat je moet doen om jezelf te versterken. Meer zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid en gegrond zijn kunnen helpen. Jupiter verhuist op 25 mei naar je werksector voor de rest van 2024, en dit kan veel nieuwe werkgelegenheidskansen in je leven brengen. Je kunt jobaanbiedingen krijgen, nieuwe werkprojecten starten, met nieuwe mensen werken of in een nieuwe omgeving werken. Dit kan opwindend voor je zijn, en als je van wat je doet houdt, kun je daar geweldige beloningen voor krijgen.

Als je niet van wat je doet houdt, is dit misschien het moment om naar iets anders te zoeken, vooral met de nieuwe maan op 6 juni in je werksector, die die kansen kan brengen, en Mars in je werksector van 20 juli tot 4 september, waardoor je genoeg energie en drive hebt om nieuw werk te vinden. Dit is allemaal uitstekende energie voor werk, dus probeer wat er ook gebeurt het beste ervan te maken. Een volle maan verschijnt op 19 augustus in je financiële sector. Je kunt werken aan doorlopen van financiële plannen, maken van definitieve beslissingen en het werken aan eventuele financiële blokkades die al een tijdje aan de gang zijn. Een zonsverduistering vindt op 2 oktober plaats in je sector van carrière en je levenspad. Dit kan een tijd zijn van nieuwe doelen, verantwoordelijkheden die veranderen en nieuwe kansen die zorgen voor een vooruitgang en ontwikkeling van jouw vaardigheden. Je kunt enthousiast worden door waar je aan werkt en initiatief nemen met nieuwe doelen. Je kunt je verantwoordelijkheden goed beheren, en belangrijke verbindingen maken met mensen die werkelijk iets voor je kunnen betekenen. Dit kan je goed opzetten voor de lange termijn. Een volle maan verschijnt in je werksector op 15 december, en dit kan helpen bij het afronden van werkprojecten, het doorlopen van bestaand werk en het wegnemen van blokkades voor productiviteit. Je kunt in deze tijd heel veel gedaan krijgen en resultaten zien van het werk dat je gedurende het gehele jaar hebt kunnen verrichten. Je kunt erkenning krijgen voor opmerkelijk werk dat je hebt kunnen verrichten en je kunt veel meer waardering voelen. Ceres heerst over voeding, ondersteuning en middelen en bevindt zich van 7 december tot het einde van het jaar in je financiële sector. Dit is een uitstekende tijd om aan geldzaken te werken en meer middelen op te bouwen. Je kunt de manieren waarop je geld verdient koesteren om meer te verdienen, en je kunt veel meer vindingrijk zijn met wat je al hebt. Je kunt meer overvloed en kansen creëren.

Emotionele en fysieke gezondheid

De retrograde Mercurius kan de eerste dagen van de week storingen geven, waardoor je het gevoel hebt dat het jaar wisselvallig begint. Tracht hier niet teveel mee bezig te zijn en bedenk dat deze energie maar een paar dagen duurt. Mars zal aan het begin van het jaar door jouw sector van geestelijkheid reizen en Neptunus zal het hele jaar in deze sector blijven. Daardoor heb je veel mentale energie en kun je ideeën hebben om gezond door het leven te gaan. Je staat open voor communicatie en zal daardoor ook niet teveel opkroppen. Steenbokken die niet opkroppen, zullen fysiek lekkerder in hun vel zitten. Saturnus zal t/m december veel energie brengen als het om je onderbewustzijn gaat. Daardoor zal het een prima jaar zijn om emotionele bagage uit het verleden aan te pakken en te verwerken. Je zult begrijpen wat er voor onbewuste gevoelens in jou opspelen. Let op dat je deze beiden aanpakt. Het heeft geen zin om je onbewuste gevoelens zo te laten en dan bepaalde problemen met mensen of andere zaken aan te pakken. Je zult ze beiden aandacht moeten geven. Je zult merken dat je in eerste instantie beter omgaat met eigen gevoelens en dat andere problemen nog even niet op te lossen zijn. Dit is op zich niet erg, omdat het vooral gaat om jezelf op orde te krijgen. De rest volgt vanzelf wel. Werk je echter niet aan jezelf, dan kan de energie van Saturnus problemen geven en kun je het gevoel hebben dat je geïsoleerd raakt. De vooruitzichten zijn echter dat je prima in staat bent om dingen aan te pakken. In februari zal de zonsverduistering in de sector van geestelijkheid reizen. Hierdoor kun je goede keuzes maken en merk je dat je zowel mentaal als fysiek goede sprongen kunt maken. Aan het eind van het jaar kan Mercurius ook wat oud zeer terugbrengen en heb je het gevoel dat je minder lekker in je vel zit. Het beste kun je bepaalde problemen of gevoelens aanpakken, zodat je er doorheen kunt komen. Venus zal in april door deze sector reizen. Deze energie kan jou lui maken, waardoor je minder discipline hebt en minder met je gezondheid bezig bent. Je kunt dan zowel mentaal als fysiek minder lekker in je vel zitten. Over het algemeen zal het een goed jaar zijn, maar je moet opletten wat betreft huidproblemen en maagklachten. Deze lijken te maken te hebben met je leef- en voedingspatroon. Wees daar dus extra alert op.

Overzicht voor alle tekens
Het is een veelbelovend jaar met ambities en nieuwe mogelijkheden. We kunnen met transformerende verschuivingen te maken krijgen. Het is tijd aspiraties te herzien en ons leven onder de loep te nemen. Jupiter gaat van Stier naar Tweelingen en Pluto maakt een dat een sensuele beweging naar de Waterman. Dit heeft serieuze gevolgen heeft voor verschillende levensaspecten. Ceres gaat even retrograde in de Steenbok en zal een verbinding met Pluto maken. Saturnus en Neptunus nemen een romantische duik in Vissen, waarbij Saturnus probeert stabiliteit te brengen in de chaos die Pluto soms kan geven. Jupiter trakteert ons tot 25 mei op avontuur en overvloed in Stier. Samen met Uranus voert deze planeet onze mentale energie. Het jaar begint en eindigt met retrogrades van Mercurius. Mercurius eindigt er één op 1 januari en verschijnt weer op 7 december retrograde. Met de overstap van Jupiter naar Tweelingen worden alle relaties aangemoedigd om te flirten en de romantiek aandacht te geven. Pluto's entree in de Waterman belooft sexy en baanbrekende ideeën op professioneel gebied. Saturnus in Vissen vraagt om discipline in de liefde en er worden zelfs stoute oplossingen voor zakelijke uitdagingen aangeraden. Jupiter zal wel de leiding over de planeten hebben en een focus geven op kennis, relaties en creativiteit. De expansieve energie van Jupiter moedigt verandering, begrip en openheid aan. Voor carrière en financiën wijst Jupiter in Tweelingen op bloei in beroepen die op communicatie gericht zijn, terwijl Pluto in Waterman gericht is op verschuivingen in het zakelijke en professionele leven. Op gebied van gezondheid belooft Jupiter in Tweelingen een periode van vitaliteit en enthousiasme, met verbeteringen in cognitieve vaardigheden en stofwisseling die ons laten gloeien. Pluto in Waterman geeft energie om op een minder gewone wijze de gezondheid aan te pakken. Saturnus in Vissen zal vooral op emotioneel en mentaal gebied werken en kracht geven. Samengevat wordt het een jaar van kosmische verleiding, waarbij de sterren ons verleiden om stout te zijn, maar tegelijk ook na te denken hoe we gezond en gelukkig in het leven kunnen staan. Wil je meer weten over het jaar bekijk dan de algemene horoscoop voor 2024 of neem eens contact op met onze medewerkers die jou een persoonlijk advies kunnen geven.